20210104 LL02

    Nanga, Simone Moro

 

 Ediciones Desnivel (2017)

 (Click on the flag above to have the translation in your Language. If it doesn't work, copy-paste it into Google Translator)     

    El que Simone Moro, un dels millors alpinistes del món, sent pel Nanga Parbat és com una il·luminació, un resplendor emanat de les pàgines dels llibres que Simone llegia quan era petit, i que narraven les extraordinàries empreses realitzades per alpinistes com Albert Mummery, Hermann Buhl i Reinhold Messner. Uns alpinistes que van deixar en aquesta muntanya la seva empremta, i en algunes ocasions, tràgicament, també la seva vida. Amb el temps, aquell resplendor es va revifar fins a esdevenir una passió irresistible, un veritable amor cap a una cimera majestuosa que, al llarg dels temps, havia rebutjat una vegada i una altra a tants alpinistes.

En l'estiu de 2003 Moro pot per fi tocar aquella paret amb les mans, però el seu intent d'arribar al cim no va arribar a bon terme. Aquest no serà el final del somni, sinó només el principi d'un seguici pacient, que ha durat tretze anys, i que l'autor relata en aquest llibre captivador i emocionant. Tretze anys i tres temptatives hivernals quallades d'imprevistos, sorpreses, noves rutes i noves cordades, allaus i tempestes de neu, esquerdes, coves de gel, vents de 200 quilòmetres per hora i cels transparents ... Però construïdes, sobretot, amb escalades que es completen pas a pas, amb la tenacitat necessària per no rendir-se, i amb el respecte permanent cap a la muntanya, la natura i els límits de l'ésser humà.