Les històries naturals, de Joan Perucho

 

LES-HISTORIES-NATURALS2 Edicions 62 (1997)

 

 Un llibre d’agradable i sorprenent lectura, aquest publicat el 1960 per en Joan Perucho. Es tracta d’un text molt interessant que es mou entre la història i la fantasia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La narració es situa dins de les guerres carlines i lliberals el segle XVIII, que l’autor treballa perfectament valent-se del seu gran coneixement de la història i la seva cultura. L’obra se aprofita altres antigues tradicions i comença viatjant cap el poble de Pratdip, a la comarca del Baix Camp on s’estan produint una sèrie de morts sorprenents. D’aquesta manera l’autor fa començar la trama al protagonista de la novel·la, Antoni de Montpalau, a la recerca d’Onofre de Dip, convertit en vampir des de l’edat mitjana.

El llibre també conté tot un seguit de petits incisos en forma de fets i referències pròpies de l’erudició de l’autor. D’entrada poden semblar que dificulten la lectura, però quan el lector se’n adona que realment formen part de la trama literària, aleshores s’adopta el paper de quasi investigador, tot esperant trobar-ne la propera.