NEWS (4)

P1140398  

MARMOR MARIS: Ja fa tres dies que va començar el projecte de crowdfunding a http://quorumllibres.cat i s’han començat a reservar els exemplars. La foto és d’una de les alternatives a la portada.

Ha estat una agradable sorpresa veure com han evolucionat els “News” publicats en aquesta web. El primer anunci del di 22 de febrer va comptar amb 400 visites

i el segon (del 8 de març, més de 800). Això només ha estat possible gràcies a la voluntat dels meus amics, de vosaltres, que heu fet una gran difusió.

      Una altra cosa diferent serà l’interès que els qui han entrat puguin tenir en la 

temàtica del llibre. En qualsevol cas, el nombre de 185 exemplars a reservar és l’objectiu a aconseguir. Esperem i cal confiar que serà possible. De moment, tenim un 7,5% aconseguit.

UN TAST MÉS: Per fer-ne un tast més, cal dir que l’inici de l’acció del relat es situa al castell de Ribes (en el que avui és Sant Pere de Ribes) ja existia a finals del segle X i senyorejava bona part de la comarca. Tres nissagues van determinar els fets d’aquesta part de la història: Guitart, Geribert i Ribes. A finals del segle XII els conflictes van pujar de to i van afectar altres dominis com La Geltrú i Miralpeix. Al segle XIII es van consolidar diverses generacions de la nissaga Ribes, però no tot van ser flors i violes ni entre els membres de la família ni amb els veïns.

       En el relat, situat als voltants del 1270, el senyor de Ribes era Gausbert i tenia dos fills, Ramir i Folc (tots tres, fruit de la imaginació de l’autor). Folc serà al nucli dels successos que passen, especialment els més violents; dèspota per naturalesa, es vol fer amb l’herència del pare. No s’acaba de casar mai. Impetuós, egoista, temerari i irresponsable, resol la seva sexualitat de forma atropellada sense gaires satisfaccions, més enllà del propi desig i l’impuls sistemàtic d’agredir a dones i homes, ja que això és el que realment l’excita. Mirar als ulls atemorits dels altres és el que li dóna la força per actuar.

       Aquell segle convuls va afectar i canviar no tan sols als homes i dones del territori, sinó tota la cristiandat.

 

EDITORIAL: Seguirem parlant amb amics i coneguts, fent difusió del llibre i de la web: http://quorumllibres.cat Som-hi!