News 12 Marmor Maris

N11 Innocenci iii 

   Innocenci III (1160 – 1216), és un dels primers personatges històrics que s’esmenta al llibre.

Té l’honor d’haver estat un veritable incendiari i un home amb una ambició forassenyada. Va ser designat Papa el 8 de gener de 1198 i va posar en marxa una estratègia brutal per arribar a ser el Papa més poderós de l’edat mitjana.

     El seu discurs distingia entre la sobirania (‘autoritas’) i la capacitat política (‘potestas’), per tant el Papa esdevenia el màxim poder sobre la Terra ja que les nacions i els seus sobirans quedaven subordinats al pontífex. Amb ell va néixer la Teocràcia Papal.

     Va intervenir en el tron Búlgar; temporalment també contra Felip II de França; també en la successió al tron Imperial després d’Enric VI...

     El mateix any 1198, quan va ser designat Papa, va predicar la Quarta Croada, que va acabar contra Bizanci (no hem d’oblidar que també eren cristians). El 1208 va ordenar predicar la croada contra els albigesos (un altre moviment de fons cristià), que va acabar sent una expedició contra tot el Rosselló. No n’havia tingut prou que, poc abans de morir, encara va decretar (1215) la Cinquena Croada, aquesta contra Egipte.

(Les imatges dels personatges provenen de ‘wikipedia’, on consten com domini públic).