Catalan Afrikaans Basque Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish Dutch English French Galician German Greek Irish Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

Sergi Mingote, K2

Avui, dia 16 de gener de 2021 arriba la noticia de la caiguda de Sergi Mingote descendint del K2. Tenia 49 anys i ha sofert una caiguda en l'expedició quan baixava des del camp 3 (sobre els 6.000 metres) fins al camp base avançat i ha relliscat. Ens deixa un gran alpinista i humanista.

Imagen1

Els darrers anys de la seva vida va ser el President de ONAT Foundation, una fundació que té com a objectiu la inclusió mitjançant l'esport....  

 Entre altres, es pot afegir que ha destacat per realitzar la primera travessia del mil·lenni al Pol Nord Magnètic, i per ser finisher en Ultraman i Ironman. També ha completat les travessies als Deserts de Gobi, a Mongòlia, i de Djanet al Sàhara. Ha travessat l'Estret de Gibraltar nedant al costat del campió Paralímpic Miguel Luque i ha realitzat la travessia del Gel Patagònic Sud.

Ha completat la Transpirinenca, la Transdolomítica, el Tour del Mont Blanc i la tornada integral a Mongòlia en bicicleta. És doble Campió d'Espanya d'Ultra resistència en tàndem, al costat del ciclista adaptat Joan Soto. I diguem també que ha arribat als "Sostres" dels 5 continents i suma més de 20 ascensos a muntanyes superiors a 6000 metres. Acumula escalades en gel a més de 50 rutes de dificultat, entre elles la Polar Circus a les Rocalloses Canadenques, i diferents rutes a la Lapònia Sueca.

El vaig poder saludar en un sopar a Kathmandú, el passat novembre de 2018, després del trekking al Langtang. Descansa en pau, Sergi, des de les neus, els núvols i el firmament estelat que tantes vegades has vist.

 

Els qui coneixen la muntanya asseguren que el K2 és la muntanya més difícil i perillosa d'entre les més altes, per les seves característiques tècniques però sobretot per les canviants condicions meteorològiques. Sembla que fins a juliol de l’any 2018, s'havien informat 367 escalades que havien fet el cim del K2 i el recompte d'accidents era de 86 morts, el que vol dir aproximadament a una mort de cada quatre; aquests accidents es van produir en diverses situacions i contextos, en totes les estacions, amb o sense oxigen.