Catalan Afrikaans Basque Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish Dutch English French Galician German Greek Irish Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

Langtang 2, Bamboo Lodge a Lama Hotel

(Himàlaia) Ruta el 6/10/2018; 15,5 km; +800 -500; 5,5 hores.   Excursió organitzada amb el següent itinerari: Bamboo Lodge a Lama Hotel.   Participants: els onze membres del grup.  Tipus de sortida: travessa lineal; Dificultat: moderada.

 mapa1060 mperfil10060 

 FA ANYS: L’any 1559, els descendents gurkhas del príncep Kalbhoj van establir un regne a 80 quilòmetres al nord-est de Katmandú. Va ser el Regne Gurkha.

P1160904 Abans de comenar  A Bamboo Hotel, al matí abans de començar. Normalment les 7:00 és l’hora de llevar-se i a les 7:30 ens reunim al menjador per esmorzar el que hem demanat el vespre anterior, amb l’idea de començar a les 8, tot i que sempre és més tard.

P1160903 El torrent sorolls  Durant la nit, tot i els taps per les orelles ,he sentit el soroll potent del riu que baixa entre roques per costat del Lodge. Ara li faig una fotografia per recordar-lo. El Lantang Khola (‘khola’ vol dir riu) recull l’aigua de les glaceres i dels torrents que baixen de les serres que hi ha més amunt de la vall.

P1160905 Endavant 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després de les 8 comencem a caminar i sortim per entre els dos petits horts del Lodge i de la gent que viu a les dues altres construccions.

P1160907 Pont  Vint minuts més endavant passem el pont penjant que ens mena a l’altra banda de la vall. Ara ja tothom té més confiança en passar el pont. Sota nostra veiem un pont antic, que ja no es fa servir.

P1160908 Fent feina 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A l’altra costat, un Lodge i una dona que està teixint una bufanda de colors de les que després exposarà al pas dels excursionistes per mirar de vendre-les. Aquestes feines artesanals permeten obtenir ingressos addicionals a la gent del Langtang.

Els gurkhas que dèiem, tenien origen en una població del Rajastàn, que van emigrar al Nepal. Dos segles més tard (el 1769) es van apoderar de la major part del Nepal i es van instal·lar a Katmandú, decretant l’hinduisme com a religió oficial. El 1814 es van enfrontar a les tropes britàniques i després de la guerra anglo-gurkha (1814 a 1816) van haver de signar un tractat i van perdre el domini.  

P1160911 Ca pedregs al  costat riu  El camí, ara va molt a prop del riu i és molt pedregós. Encara estem en la part de la vall que és molt estreta.

P1160913 Una aturada 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una hora després ens aturem per agrupar els participants. Ara, aviat, trobarem una cruïlla i farem un gir a l’esquerra que ens portarà fins a Sherpagaon. Aquesta desviació ens ofereix la possibilitat de fer aquesta jornada més llarga ja que el nostre objectiu, Lama Hotel, no està lluny.

Aquell mateix segle dels gurkhas, concretament el 1568, Flandes es va rebel·lar contra la monarquia hispànica, com a conseqüència de diversos fets entre els quals van ser detonants el segrest de les caixes comunals per fer front a les despeses del Terços de Castella i l’actuació del Duc d’Alba que va sembrar Flandes de ruïna i de cadàvers durant casi deu anys (segons l’article a ‘elnacional’).  

P1160915 Bosc magnific  El camí ara puja més dret i seguim sempre dins d’un magnífic bosc.

P1160917 Escales de tant en tant 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sovint trobem escales que cal pujar i baixar amb paciència. Avui acabarem fent uns 900 metres de desnivell positiu i 400 de baixada.

Per cert, parlant de Flandes, aquest mes d’octubre, el setmanari holandès ‘De Groene Amsterdammer’ ha comparat la repressió que Espanya va practicar a Flandes el segle XVI (sent rei Felipe II), amb la practicada a Catalunya arran del procés independentista, tot dient que la conducta sempre és la mateixa: no es reconeix l’altra part i se’l tracta de rebel; d’aquesta manera no es reconeix el conflicte com a tal. Encara que el setmanari no afegeix que el segle XVI hi havia una monarquia absolutista i que en l’actualitat Espanya consta com una democràcia.

P1160920 Aturada  Passem per Rimche, on també hi veiem passar les mules que carreguen materials per a la construcció.

P1160922 Sherpagaon 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abans de les 11:30 arribem a Sherpagaon i per tant ja haurem fet la meitat de la caminada d’avui. Seiem a les cadires mentre mirem com voleien les banderes budistes.

Hi ha dos tipus de banderes de pregària: les de tipus horitzontal, denominades ‘lung ta’ (que significa "cavall de vent") en tibetà, i les verticals denominades ‘darchor’. Les ‘lung ta’ són rectangulars i es lliguen d’una llarga corda. Tenen sempre cinc colors: el blau, que representa el cel; el blanc, que simbolitza l’aigua; el vermell, en representació del foc; el verd, que significa l’aire i el vent; i el color groc, que simbolitza la terra.

P1160923 Bosc molt dens  Ens hem tornat a posar en marxa, ara en direcció a llevant per refer una part del camí i seguir fins el destí d’avui.

P1160924 Arrbem a Lama Hotel  Són quasi les dues quan arribem a Lama Hotel, un altre punt d’aturada amb lodges per passar-hi la nit. Aquest Lodge resultarà molt bàsic, tot i que en general he de dir que els llocs per dormir al Langtang no són gaire nous, com alguns dels que es poden trobar als trekkings del Khumbu (al camp base de l’Everest) o en la ruta de l’Annapurna. Tampoc resulta fàcil la dutxa. Generalment hi ha un cobert a l’exterior amb la ‘toilet’ i el ‘shower’, però sovint la dutxa és d’aigua gèlida.

 Si vols la ruta per a gps, pots anar a: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/langtang-2-bamboo-lodge-a-lama-hotel-29936740